Šobrīd Daugavpilī

Izsludināta pieteikšanās “Plašā Apvāršņa konkursam” Kultūras ziņas

92
Izsludināta pieteikšanās “Plašā Apvāršņa konkursam”

Atzīmējot Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gadskārtu, Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi rīko “Plašā Apvāršņa konkursu” jaunajiem lasītājiem. Tā galvenais temats būs Raiņa un Aspazijas darbi, idejas un dzīvesstāsti, kuri tiks aktualizēti mūsdienu bērnu lasīšanas pieredzē.

Konkursa galvenā balva būs iespēja piedalīties vienu nedēļu ilgā bezmaksas nometnē jaunajiem lasītājiem Raiņa un Aspazijas iemīļotajā pilsētā Jūrmalā. Nometnes programmā līdztekus veselīgai atpūtai dabā ieplānotas ekskursijas, nodarbības muzejos, grāmatām veltītas spēles un konkursi, radošas darbnīcas, tikšanās ar rakstniekiem un citām radošām personībām.

Konkurss notiks trīs kārtās. Katras kārtas uzdevumi ir sadalīti trīs vecuma grupās: 1.-4. klašu skolēniem, 5.-7. klašu skolēniem un 8.-9. klašu skolēniem. Bērni ir aicināti lasīt noteiktus Raiņa un Aspazijas darbus un veikt konkursa rīkotāju izstrādātus radošus uzdevumus.

1. kārta tiek īstenota 2015. gada martā Latvijas bibliotēkās un skolās. 1. kārtas konkursu vērtē bibliotekāri un skolotāji, izmantojot projekta darba grupas sagatavotos konkursa uzdevumus, materiālus un vērtēšanas kritērijus. 1. kārtas uzvarētāji tiek virzīti uz konkursa 2. (reģionālo) kārtu.

Sīkākas ziņas par konkursu un 1. kārtas uzdevumi visām trim vecuma grupām šeit.

Bibliotēkas un skolas tiek aicinātas reģistrēties kā konkursa rīkotājas līdz 9. martam. Reģistrēšanās notiek elektroniski: http://ej.uz/Apvarsnis_konkurss 

 

Lai veicas!

 


KONTAKTI:

Dalībnieku reģistrācija:
Ilze Čilipāne
LNB Bērnu literatūras centra galvenā bibliotekāre
Tālr.: 67716038
E-pasts: ilze.cilipane@lnb.lv

Projekta publicitāte:
Alīse Nīgale
IBBY Latvijas nodaļas kopvede
Tālr.: 29158438
E-pasts: limze@lielsmazs.lv

Reģionālie konkursi:
Silvija Tretjakova
LNB Bērnu literatūras centra vadītāja
Tālr.: 29492456
E-pasts: silvija.tretjakova@lnb.lv

Saziņai ar medijiem:
Augusts Zilberts
LNB Sabiedrisko attiecību speciālists
Tālr.: 26472501
E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv