Šobrīd Daugavpilī

Ēnu diena Daugavpils publiskajās bibliotēkās Kultūras ziņas

69

Šī gada 11. februārī Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs norisinājās Latvijā populārā karjeras izglītības akcija „Ēnu diena”. Daugavpils publiskajās bibliotēkās ēnas viesojās jau otro gadu pēc kārtas.

Ēnu diena Latvijā notiek jau vairākus gadus. Tās ietvaros skolēni apmeklē dažādas darba vietas un kļūst par darbinieku “ēnām”, tas ir, seko līdzi darbinieku ikdienas gaitām un gūst nepastarpinātu praktisku pieredzi par konkrētās profesijas specifiku.

Šogad Ēnu dienas ietvaros Daugavpils publiskās bibliotēkas uzņēma 4 ēnotājus. Vienas dienas laikā skolēni uzzināja, kādām zināšanām un prasmēm jāpiemīt bibliotekāram, kā arī kādi ikdienas pienākumi jāveic bibliogrāfam un filiālbibliotēkas vadītājam. Iegūtās zināšanas skolēniem būs noderīgas mācībās, kā arī palīdzēs nākotnes profesijas izvēlē.

Saņemtās atsauksmes liecina, ka ēnotājiem visvairāk patika darbs lietotāju apkalpošanā, izsniedzot un saņemot grāmatas, kārtojot saņemtās grāmatas plauktos. Ēnu dienas dalībnieki atzīmēja, ka bibliotekārs ir kompetents un profesionālis ar augstu atbildības sajūtu, izcilu atmiņu un emocionālo inteliģenci, pacietīgs, laipns un pretimnākošs. Ēnotāji atzina, ka bibliotekāra darbs ir saistošs, taču arī sarežģīts kā fiziski, tā emocionāli. Taču vairākas “ēnas” norādīja, ka neizslēdz iespēju nākotnē izvēlēties bibliotekāra profesiju.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476344
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv