Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils teātrī viesojās baltkrievu kolēģi Kultūras ziņas

76

12. decembrī Daugavpils teātrī atbildes vizītē viesojās Baltkrievijas Valsts Akadēmiskā muzikālā teātra vadība, lai noslēgtu sadarbības līgumu starp abiem teātriem. Tikšanos ar savu klātbūtni pagodināja arī Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsuls Daugavpilī V. Geisiks, kas pauda lielu atbalstu un ieinteresētību šajos kultūrkontaktos.

Daugavpils teātra valdes priekšsēdētājs O. Šapošņikovs un valdes locekle R. Strode Minskā bija oktobrī, kad tika panākta vienošanās par starptautisko sadarbību kultūru apmaiņas un teātra mākslas attīstības jomā, tika apspriestas viesizrādes gan Baltkrievijā, gan Latvijā,  kā arī tika pārrunātas kopīgu iestudējumu, projektu iespējas.

Baltkrievijas Valsts Akadēmiskais muzikālais teātris, kas dibināts 1971. gadā un kas ir viens no populārākajiem un iecienītākajiem teātriem valstī, savā darbībā balstās uz mūzikas mākslas tradīcijām un drosmi eksperimentēt. Daudzas no teātrī uzvestajām izrādēm ir iekļautas nacionālās kultūras zelta fondā, teātra repertuārs ir samērā iespaidīgs un daudzveidīgs – operetes, mūzikli, muzikālās komēdijas, balets, rokoperas, izrādes bērniem utt.

Vizītes laikā Daugavpilī tika nolemts, ka viesizrādes notiks martā: Minskā būs iespējams baudīt E. Zolā un R. Paula mūziklu „Dāmu paradīze” un dejas izrādi „Kazanova. Henrieta. Venēcija”, savukārt daugavpiliešu uzmanībai tiks piedāvātas 2 J. Štrausa operetes – „Sikspārnis” un „Čigānu barons”. Uz Daugavpils teātra skatuves tiks rādīta klasiskā operete, piedaloties baleta trupai, simfoniskajam orķestrim, kas pilsētā būs nebijis notikums.

Sadarbības līguma noslēgšana ir nozīmīga abiem teātriem, jo tādējādi tiks veicinātas starpkultūru attiecības, sekmēta katra teātra profesionālā izaugsme, kā rezultātā lielākie ieguvēji būs tieši skatītāji.