Šobrīd Daugavpilī

"Krāsainais ceļojums" muzejā Kultūras ziņas

84

5. decembrī muzejā tika atklāta Daugavpils bērnu un jauniešu centra „Jaunība” mezglošanas pulciņa darbu izstāde „Krāsainais ceļojums”.

Mezglošana sastopama jau pirms vairākiem gadsimtiem tālā senatnē un ir viens no brīnišķīgākajiem dekoratīvās lietišķās mākslas veidiem. Mūsdienās mezglošanas tehnika ieņem būtisku vietu rokdarbu pasaulē. Pazīstami modes dizaineri izmanto šo tehniku savu darbu radīšanā. Svarīgākais, ka šie rokdarbi ir ne tikai grezni, bet arī praktiski. Izmantojot šo tehniku, var mezglot dažādus aksesuārus, apģērbu detaļas, rokassomiņas, cepures un lakatus, atsevišķas apģērbu daļas, interjera detaļas, pat skulptūras no stieples utt. Mezglošana, tāpat kā jebkurš cits rokdarbu veids, piedāvā plašas iespējas izpausties. Tā vienlaicīgi ir patīkama atpūta un noderīga nodarbe. Iepazīšanās ar mezglošanu palīdz veidot estētisko gaumi, cītību un uzmanību.

 Izstāde „Krāsainais ceļojums” ir kvalitatīva darba rezultāts, kurā piedalās BJC „Jaunība” mezglošanas pulciņa skolotāja Anna Skrobova un viņas audzēkņi.

Izstāde skatāma līdz 11. janvārim.

Bet 13.decembrī plkst.15.00 ikvienam interesentam būs unikāla iespēja pašam iemēģināt roku mezglošanā, piedaloties A.Skrobovas vadītajā meistarklasē, kas norisināsies Daugavpils muzejā (Rīgas ielā 8). Līdzi jāņem labs garastāvoklis un vēlme darboties. Ieeja brīva!