Šobrīd Daugavpilī

„Tu dzimtā zeme, Dievzemīte mana – Latvija”: Latgales Centrālās bibliotēkas literatūras izstāde Kultūras ziņas

76

2014. gada 13. novembrī Baltkrievijas kultūras centrā tiks atklāta literatūras izstāde no Latgales Centrālās bibliotēkas krājumiem „Tu dzimtā zeme, Dievzemīte mana – Latvija”.

Izstāde ir veltīta valsts svētkiem – Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas 96. gadadienai. Interesentu ievērībai tiks piedāvāts plašs grāmatu klāsts par Latvijas vēsturi ģeogrāfiju un kultūru. 

Grāmatas par etnogrāfiju ļaus iepazīties ar latviešu tautas tradīcijām, svētkiem, nacionālajiem tērpiem un dekoratīvi lietišķo mākslu. Pavārmākslas cienītāju ievērībai tiks piedāvāti izdevumi ar latviešu nacionālās virtuves ēdienu receptēm. Aplūkojot iespieddarbus par naudu, izstādes apmeklētāji varēs atcerēties naudas rašanās vēsturi Latvijā un izsekot Latvijas lata liktenim laiku lokos. Izdevumi par Dziesmu svētku rašanās vēsturi, attīstību un tradīcijām iepriecinās dziesmu un deju mīļotājus. Krāšņi fotoalbumi sniegs priekšstatu par Latvijas lauku, pilsētu un ciemu gleznainākajām vietām un ļaus iepazīt valsts bagāto kultūrvēsturisko mantojumu – pilis, cietokšņus, dievnamus, muzejus un citus arhitektūras pieminekļus. Izstādes ekspozīcijā ir ietverti arī vairāki izdevumi par Latvijas slavenībām – sportistiem, aktieriem un citu radošu profesiju pārstāvjiem.

Literatūras izstāde tiks atklāta 13. novembrī plkst. 15.00 Baltkrievu kultūras centrā (Daugavpils Kultūras pils, Smilšu iela 92, 3. stāvs, 305.-306. kab.) un būs apskatāma līdz 28. novembrim.

 

Informāciju sagatavoja:

LCB bibliotekāre

Alīna Jasjko

Tālr.: 65426422

e-pasts: alina.jasjko@lcb.lv