Šobrīd Daugavpilī

„Baltkrievu gadatirgus” aicina! Kultūras ziņas

81

Dārgie draugi! 10.oktobrī Daugavpils baltkrievi sirsnīgi aicina jūs uz krāšņiem rudens svētkiem – „Baltkrievu gadatirgu” («Беларускі кірмаш»)! Tautas dziesmas, dejas un izrādes dāvās visiem skatītājiem lielisku garastāvokli! Jūs būsiet pabijuši īstajās baltkrievu kāzās! Svinību viesi būs jautrie ansambļi no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas!

Populāros folkloras svētkus „Baltkrievu gadatirgus” («Беларуски кирмаш») var droši saukt par gada nozīmīgāko notikumu Baltkrievu namā. Svētki tiek rīkoti nu jau ceturto reizi un notiks 10.oktobrī. Šogad svētki sasniedza jaunu līmeni.  Tie kļuva par Starptautisko tautas kultūras festivālu „Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī” («Беларуски кирмаш в Даугавпилсе»). Katru gadu svētku tēma mainās. Un ja pērn tā bija precināšana, tad šogad – kāzas. Īstas, baltkrievu, tautas kāzas – vjaseļļe.

Jautrā teatralizētā muzikālā uzveduma „Belaruski kirmaš” scenāriju, kas iekļauj dziesmas, častuškas, dejas un jokus, sarakstīja Gaļina Sontocka. Tajā būs iesaistīti visi BKC un biedrības „Uzdim” radošie kolektīvi. Mēs gaidām ciemos ansambļus no pašmāju Preiļiem, Līvāniem, Jēkabpils, Krāslavas, kā arī no baltkrievu Braslavas un Lietuvas Visaginas, viesus un žurnālistus no Minskas un Vitebskas, Rīgas un citām Latvijas pilētām.

Jautrā teatralizētā muzikālā uzveduma „Belaruski kirmaš” scenāriju, kas iekļauj dziesmas, častuškas, dejas un jokus, sarakstīja Gaļina Sontocka. Tajā būs iesaistīti visi BKC un biedrības „Uzdim” radošie kolektīvi. Mēs gaidām ciemos ansambļus no pašmāju Preiļiem, Līvāniem, Jēkabpils, Krāslavas, kā arī no baltkrievu Braslavas un Lietuvas Visaginas, viesus un žurnālistus no Minskas un Vitebskas, Rīgas un citām Latvijas pilsētām.

Papildus koncertprogrammai Kultūras pils foajē darbosies amatnieku izstāde, kurā tiks tirgoti izstrādājumi, ko tradicionāli dāvināja kāzās. Tajā pat laikā tiks rīkota labdarības akcija-apmaiņa: ikviens varēs atnest baltkrievu grāmatu mūsu tautas bibliotēkai un iemainīt to pret „Baltkrievu kirmaša” suvenīru. Visi suvenīru magnēti ir unikāli, tos veidoja biedrības „Uzdim” jauniešu komanda. Savukārt Kultūras pils kafejnīcā šajā dienā būs sarūpēta īpaša ēdienkarte – ar baltkrievu draņikiem.

Festivāla organizatori:  Daugavpils pilsētas domes budžeta iestāde „Baltkrievu kultūras centrs” un Daugavpils baltkrievu kultūrizglītojošā biedrība „Uzdim”.

Piektdien, 10.oktobrī plkst.18.00 tiekamies Kultūras pilī Starptautiskajā festivālā „Baltkrievu kirmašs Daugavpilī”!

 

Žanna Romanovska,

Baltkrievu kultūras centra vadītāja,

t. 654 24695, 20374840,

cbk@inbox.lv,

Daugavpils, Smilšu iela 92,

Kultūras pils, BKC, 3stāvs, 305.-306.kab.