Šobrīd Daugavpilī

Baltkrievu kultūras dienas Latgales Centrālajā bibliotēkā Kultūras ziņas

84

Baltkrievu kultūras dienu ietvaros 26. septembrī  plkst. 13.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas lasītavā notiks Baltkrievijas Valsts Kultūras un mākslas universitātes Gadskārtu svētku un ieražu režijas katedras pasniedzēja Dmitrija Sergejčuka (Дмитрий Сергейчук) lekcija.

Dmitrijs Sergejčuks ir Baltkrievijas Republikas prezidenta izveidotā Jauno talantu atbalsta fonda stipendiāts.

    Pasākuma laikā lektors stāstīs par baltkrievu gadskārtu svētkiem, t.i., par vasaras saulgriežu svētkiem (Купалье), atvadām no ziemas (Масленка), ziemas saulgriežiem  (Каляды), ganu svētkiem (Юрья), Iļjas dienu (Илья), ražas svētkiem (Багач). Pasākumā varēs uzzināt arī par jaunām svētku svinēšanas formām mūsdienu Baltkrievijā, t.i., tautas anekdošu festivālu, baltkrievu nacionālās virtuves festivālu, tautas kultūru festivālu u.c.

Baltkrievu kultūras dienas rīko Latvijas baltkrievu savienība. Šogad tās notiek no 17. līdz 27. septembrim vairākās Latgales pilsētās, tai skaitā arī Daugavpilī. Baltkrievu kultūras dienu ietvaros izskanēs svētku koncerti; tajos piedalīsies radošie kolektīvi ne tikai no Latvijas, bet arī no Baltkrievijas.

Latvijas baltkrievu savienības valdes locekle Jeļena Lazareva skaidro, ka pasākumu mērķis ir ne tikai iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar baltkrievu kultūras bagātību, bet arī atgādināt, ka baltkrievu diaspora ir neatņemama Latvijas iedzīvotāju daļa un Baltkrievija – mūsu tuvākais kaimiņš.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476344
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv