Šobrīd Daugavpilī

Daugavpilī skanēs dzeja Kultūras ziņas

100
Daugavpilī skanēs dzeja

Septembra otrajā nedēļā Daugavpils pilsētā un novadā tiek svinētas Dzejas dienas, kuru ietvaros būs iespēja tikties ar dzejniekiem, lasīt un klausīties dzeju, apmeklēt literārās izstādes, kā arī piedalīties ikgadējā Dzejas dienu krājuma atklāšanā.

Sākot jau no 9. septembra vismazākajiem dzejas mīļotājiem ir iespēja piedalīties literārajā rotaļnodarbību ciklā „BIKIBUKS – šļuks, juks, spruks – nekur no tevis neaizmuks!”. Tā laikā bērniem ar rotaļām, zīmējumiem un dziesmām tiks piedāvāta iespēja iepazīties ar BIKIBUKS bilžu grāmatu sērijā iekļautajām ilustrētajām latviešu bērnu dzejoļu grāmatiņām.

Trešdien, 10.septembrī, plkst. 13:00 Latgales Centrālajā bibliotēkā notiks interaktīvas izstādes „Literārā Daugavpils” atklāšana, kuras laikā būs iespēja satikties ar Daugavpils pilsētas dzejniekiem, klausīties viņu lasījumus, uzdot jautājumus, kā arī iepazīties ar līdz šim izdotajiem Dzejas dienu krājumiem. Izstāde būs apskatāma līdz 17. septembrim.

Ar Daugavpils dzejniekiem interesentiem būs iespēja tikties arī piedaloties pasākumos, kas 10.un 11. septembrī norisināsies Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs, „Brīvajā mikrofonā”, kas tiek organizēts 11.septembrī plkst. 19:00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā, savukārt skolēniem – skolās organizētajās literārajās stundās „Dzejas dienas 2014” .

Dzejas dienu ietvaros Raiņa mājā Berķenelē 11.septembrī jau 12.reizi notiks arī skatuves runas konkurss skolēniem „Zelta sietiņš”. Tajā piedalās dažādu novadu skolēni trīs vecuma grupās: 1.-4. klases, 5.-9.klases un 10.-12. klases. Tāpat, kā jau ierasts, Dzejas dienu ietvaros tiks nolikti ziedi pie Raiņa tēva kapa vietas Daugavpils Luterāņu kapos un  pie Raiņa pieminekļa Daugavpils Universitātes skvērā (Vienības ielā 13).

Piektdien, 12.septembrī, plkst. 14:00 Raiņa mājā Berķenelē notiks ikgadējā krājuma „Dzejas dienas 2014” atklāšanas pasākums. Šogad tas būs jau 24.laidiens, kurā iekļauti Daugavpils pilsētas un novada dzejnieku darbi. Lai visi interesenti varētu nokļūt uz šo pasākumu,, plkst. 13:30 pie Daugavpils Universitātes mācību korpusa Vienības ielā 13 būs bezmaksas autobuss (tā kā vietu skaits ir ierobežots, lūgums pieteikties līdz otrdienai, 8. septembrim zvanot pa tālruni 20613225 vai rakstot uz e-pastu vita.vilevko@daugavpils.lv).

Dzejas dienas noslēgsies ar Literāro kompozīciju „Krievu dzejas Latvijā divsimtgade”, ko piedāvā Baltijas Dzejnieku Ģilde. Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt par XX gs. beigu un XXI gs. sākuma Latvijas krievu dzejnieku likteņu norisēm, atcerēties un ieklausīties viņu dzejā. Paralēli dzejai skanēs arī mūzika un tiks demonstrēta videoprojekcija. Pasākums notiks 12.septembrī Latviešu kultūras centrā, sākums plkst. 18:00.

 PROGRAMMA

Papildus informācija:

Vita Viļevko

Daugavpils pilsētas domes

Kultūras pārvalde

t.: 20613225

www.kultura.daugavpils.lv