Šobrīd Daugavpilī

Latgales Centrālās bibliotēkas un Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāles sadarbība Kultūras ziņas

61
Latgales Centrālās bibliotēkas un Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāles sadarbība

Šī gada vasaras nogalē turpinās Latgales Centrālās bibliotēkas un Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrāles sadarbība, kas aizsākās, veidojot elektronisko resursu „Daugavpils Baznīckalns”. Sākot ar 2014. gada jūliju, resursa lietotāji var sekot Daugavpils Martiņa Lutera katedrāles draudzes jaunumiem un aktualitātēm.
Resursā ir iespējams lasīt ikmēneša Daugavpils evaņģēliski – luteriskās draudzes informatīvo izdevumu „Vēstis no Katedrāles” un uzzināt par tuvākajiem draudzes pasākumiem no paziņojumiem un afišām.

Elektroniskais resurss „Daugavpils Baznīckalns” tapa šī gada jūnijā. Resurss ietver visu četru Baznīckalna dievnamu vēstures, arhitektūras un interjera aprakstus un draudžu garīdznieku biogrāfijas. Datu bāzi vizuāli papildina dievnamu ārskatu un interjera fotogrāfijas. Resurss ir noderīgs un ērti lietojams materiāls visiem Daugavpils vēstures interesentiem, skolēniem, studentiem, dažādu konfesiju ticīgajiem, kā arī tūristiem. Tas ne tikai popularizē Daugavpils kultūrvēsturiskās vērtības Latvijā, bet sniedz informāciju par Daugavpils dievnamiem interesentiem arī ārpus mūsu valsts robežām.

Datu bāze veidota latviešu un krievu valodā, pamatinformācija ir pieejama arī angļu valodā.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Tatjana Hodokova
tālr.: 65476344
e-pasts: tatjana.hodokova@lcb.lv