Šobrīd Daugavpilī

Muzikāla aprīļa pirmās nedēļas nogale Rotko centrā Kultūras ziņas

63
Muzikāla aprīļa pirmās nedēļas nogale Rotko centrā

Pianista un komponista Karloss Čipa (Carlos Cipa) no Vācijas koncerts Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks 4. aprīlī. plkst. 18.00.

Karloss Čipa ir 23 gadus jauns mūziķis, kurš šobrīd dzīvo un studē kompozīciju Minhenē, Vācijā

Franču impresionistu un tā laika avangarda pārstāvju Kloda Debisī (Claude Debussy) un Ērika Satī (Eric Satie) iedvesmotā Karlosa Čipas autormūzika pārsteidz ar savu intensitāti un ārkārtīgi uzmanīgo attieksmi pret detaļām.

Biļetes uz Karlosa Čipas koncertu nopērkamas visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās, kā arī internetā – www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena 5,- EUR.

Savukārt svētdien 6. aprīlī aicinām pavadīt jauku pēcpusdienu Rotko centrā. Apskatīt izstādes par akcijas cenām un plkst. 15.00 noklausīties Veras Taļerko (soprāns) un Evalda Lazareviča (klavieres) koncertu „Es tev nodziedāšu dziesmu...”. Programmā Hugo Volfa dziesmas.

 Vera Talerko beigusi Daugavpils mūzikas koledžu, šobrīd ir Lietuvas Mūzikas un Teātra akadēmijas studente docentes Astas Krikščunaites klasē. Festivālu Liedforum 2012 (Berlīne) un Liedforum 2013 (Viļņa), starptautisku konkursu un koncertu  dalībniece. Šoreiz klausītājiem būs iespēja iegremdēties dziesmotajā austriešu komponista Hugo Volfa pasaulē. Koncertā skanēs darbi no „Itāļu dziesmu grāmatas”, kas atšķiras ar neparastu melodiskumu un tekstu dziļumu. Pie klavierēm – Evalds Lazarevičs, talantīgs pianists, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas students.

Biļetes uz koncertu „Es tev nodziedāšu dziesmu...” nopērkamas Rotko centra kasē. Cena pieaugušajiem 1,42 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 0,71 EUR.

 

 

Sekojiet līdzi:

www.rotkocentrs.lv

https://www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre

https://twitter.com/rotkocentre

 

tālrunis: +371 30273