Šobrīd Daugavpilī

Rotu izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā Kultūras ziņas

82

No 2014.gada 1.marta Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā ir apskatāma Daugavpils 9.vidusskolas franču valodas skolotājas Ludmilas Čirkstes darināto rotu izstāde.

Rotu darināšana ir viens no Ludmilas vaļaspriekiem, ar kuru viņa nodarbojas jau 12 gadus. Rotu izgatavošana, it īpaši kreļļu pīšana, ir diezgan lēns process, kas prasa lielu pacietību, taču dot arī iespēju relaksēties. Darbā ar rotām Ludmilai veiksmīgi palīdz viņas piecgadīgā meita Alīsija un daudzu ideju līdzautore mamma Nadežda.

Izstādē ir apskatāmi gredzeni, auskari, brošas, rokassprādzes un kakla rotas no stikla, plastmasas, ādas, metāla, auduma un dzintara. Katra Ludmilas radītā rota ir pildīta ar viņas sajūtām, viņas izpratni par krāsām un formu, ilūzijām un sapņiem. Skolotāja Ludmila Čirkste šo izstādi velta savai vecmāmiņai Natālijai Semjonovai.

Izstāde tiks atklāta 6. martā plkst. 16.30 ar koncertu franču valodā Daugavpils 9. vidusskolas skolēnu un skolotājas Ludmilas Čirkstes izpildījumā. Izstāde būs apskatāma līdz 31.martam.

Būsiet laipni gaidīti!

 

Informāciju sagatavoja:
LCB periodikas nodaļas vadītāja
Skaidrīte Daukšte
tālr.: 65476345
e-pasts: skaidrite.daukste@lcb.lv