Šobrīd Daugavpilī

Herlindes Kelblas plakātu sērijas „Vācu valoda“ izstāde Kultūras ziņas

103
Herlindes Kelblas plakātu sērijas „Vācu valoda“ izstāde

17.02. – 03.03.2014., Daugavpils dzelzceļa stacijā (Stacijas ielā 44, kases zālē)

Herlindes Kelblas veidotā plakātu sērija „Vācu valoda“ attēlo 18 vācu valodas apguvējus no visas pasaules. Fotogrāfijas un intervijas tapušas Gētes institūtos Švābu Hallā un Hamburgā.

Fotogrāfijas atklāj, kādus dzīves sapņus cilvēki saista ar vācu valodas apgūšanu, kā viņiem Vācijā pietrūkst un kas patīk. Vācu valodas apgūšanā dzimst arī cerība gūt profesionālus panākumus, baudīt dzīves brīvību, kā arī aizraušanās ar vācu kultūru.

Herlinde Kelbla dzimusi 1939. gadā Lindavā un ir apguvusi modes dizaineres profesiju. Fotografēšanai pievērsusies kopš 1976. gada un savus darbus izstāda visā pasaulē, tostarp Berlīnē, Ņujorkā un Sidnejā.

Visus viņas mākslas darbus caurvij vienojošais pamatprincips „šķitums un esība“. Pati par sevi viņa saka, ka ir daudz mācījusies no „gudrības, padoma un arī intensīvas tuvības un atklātības“.

Gētes Institūta izstāde rīkota sadarbībā ar Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Reģionālo vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centru un VAS „Latvijas dzelzceļš“.

 

Papildus informācija:

Nataļja Demjaņenko
Daugavpils Universitātes
Humanitārās fakultātes
Reģionālā Vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centra vadītājas p.i.
T.: + 371 26896280
E-pasts: vvtc@du.lv