Šobrīd Daugavpilī

Tikšanās ar dzejnieku Alekseju Solovjovu Latgales Centrālajā bibliotēkā Kultūras ziņas

105

2014. gada 8. februārī plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas periodikas lasītavā cikla „Literārā sestdiena” ietvaros notiks tikšanās ar Daugavpils dzejnieku Alekseju Solovjovu. Literārais cikls tiek rīkots sadarbībā ar sabiedrisko organizāciju „Latgales novadpētnieki”.

Aleksejs Solovjovs dzimis 1932. gada 20. martā Krāslavas rajona Sotņikovas ciemā. 1950. gadā absolvēja Krāslavas 2.vidusskolu, studijas turpināja Daugavpils Pedagoģiskā institūta Filoloģijas fakultātē. Publicists un dzejnieks Aleksejs Solovjovs ilgus savas dzīves gadus darbojās žurnālistikā, strādājot par Daugavpils avīzes „Красное знамя” atbildīgo sekretāru un redaktora vietnieku. 2005.gadā par mūža ieguldījumu Daugavpils kultūras attīstītībā Aleksejam Solovjovam piešķīra titulu „Goda daugavpilietis”.

Autors ir izdevis vairākus liriskās dzejas krājumus, kas ir veltīti Latgalei un Daugavpilij. Pašlaik dzejnieks aktīvi piedalās pilsētas literārajā dzīvē, raksta dzeju, sadarbojas gan ar Daugavpils literātu apvienību, gan arī ar pilsētas dzejniekiem.

 Dzejas cienītāji un interesenti būs laipni gaidīti literārajā pēcpusdienā

 Latgales Centrālajā bibliotēkā!

  

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Inese Vaivare
tālr.: 65476344
e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv