Šobrīd Daugavpilī

Mākslinieces Aleksandras Šļahovas akvareļi Latgales Centrālajā bibliotēkā Kultūras ziņas

104

2014. gada 5. februārī plkst. 15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā notiks mākslinieces Aleksandras Šļahovas personālizstādes „Ainava” atklāšana.

Aleksandras Šļahovas dzimtā puse ir Dagda. Pēc Dagdas vidusskolas absolvēšanas māksliniece ieguva zīmēšanas, rasēšanas un mājturības skolotājas kvalifikāciju Vitebskas pedagoģiskajā institūtā. Pašlaik māksliniece A.Šļahova ir Daugavpils Universitātes Mākslas un dizaina katedras profesore, pedagoģijas zinātņu doktore, kas ir piedalījusies vairākās starptautiskajās konferencēs un ir daudzu zinātnisko publikāciju autore. Māksliniece aktīvi darbojas „Mākslas pedagogu apvienībā”.

A.Šļahova mākslas izstādēs piedalās kopš 1975.gada, eksponējot savus darbus ne tikai Latvijā – Balvos, Daugavpilī, Līvānos, Rēzeknē, Rīgā, bet arī ārpus valsts robežām – Vitebskā, Polockā un Milānā. Latgales Centrālajā bibliotēkā mākslinieces darbi būs apskatāmi pirmo reizi.

Izstādes kurators Māris Čačka atzīst: „Noskaņas stilistikā radītās A.Šļahovas kompozīcijas raksturo autores personīgo attieksmi, jūtas un sajūtas, uzmanību par notiekošo, kas iekļauta katrā akvareļa slānī, atklājot ainavas dziļumu un spirgtumu. Autores darbos dominē krāsu skaidrība, to kontrasts un harmonija. Viņas akvareļi ir koši, simboliski un tajā pašā laikā katram saprotami.”

 

Akvareļu izstāde LCB apskatāma līdz 3. martam.

Būsiet laipni gaidīti!

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību speciāliste
Inese Vaivare
tālr.: 65476344
e-pasts: inese.vaivare@lcb.lv