Šobrīd Daugavpilī

Izrādes „Pasaku Pārdevējs” prezentācija Kultūras ziņas

102
Izrādes „Pasaku Pārdevējs” prezentācija

Jau 20. decembrī pirmizrādi piedzīvos izrāde visai ģimenei krievu valodā  „Pasaku Pārdevējs”, tādēļ ceturtdien, 12. decembrī Daugavpils teātrī notika preses  konference. Šoreiz preses konferences formāts bija neierastāks, piedāvājot izrādes prezentāciju - ģenerālmēģinājumu un atvērto diskusiju.

 Uz izrādes prezentāciju tika aicināti  ne vien mediju pārstāvji, bet arī skolu un bērnudārzu metodiķi, pārstāvji no BJC „Jaunība” un Daugavpils pilsētas izglītības pārvaldes. Šoreiz, diskusijas lielākais uzsvars bija uz sarunām ar izglītības iestāžu pārstāvjiem.

Pēc izrādes, brīvā gaisotnē tika risināti jautājumi, kas skar teātra un izglītības iestāžu sadarbībs iespējas, tika izrunāti jautājumi attiecībā uz izrāžu laikiem, repertuāru, iespējamajām atlaidēm grupu apmeklējumiem un citi jautājumi. Diskusijas laikā, teātra administratīvā direktore Kristīne Veinšteina uzsvēra, ka teātrim ir svarīgi veidot personisku kontaktu ar izglītības iestādēm, atgādinot, ka „mēs esam atvērti un pretimnākoši,bērnudārzu un skolu grupām sedzot daļu transportu izdevumu. Esam ieinteresēti uz individuālu komunikācijas veidošanu, meklējot iespējas risināt sasāpējušus jautājumus, galvenais, lai tiem, kuri vēlās apmeklēt mūsu teātri tiešām būtu tāda iespēja”. Tādēļ jau tuvākajā laikā, ne vien izglītības iestādes, bet arī citus kolektīvus un ģimenes aicinām svētku laiku pavadīt kopā, apmeklējot Daugavpils teātra izrādes.

Šajos Ziemassvētkos pie teātra apmeklētājiem dosies ne vien neparasts pasaku stāstītājs ar brīnumu pilniem ratiem, bet arī trīs sivēntiņi. Kā arī 22. decembrī 12:00 pie mums viesosies  lielais ziemas burvis un kvēlāko vēlmju izpildītājs – galvenais Krievijas Salatētis no pilsētas Veļikij Ustjug.

Izrādē „Pasaku Pārdevējs”satiec pasaku stāstītāju, kurš aizvedīs uz bērnu fantāzijas zemi. Pasakas sacerēsim kopā, dodoties ceļojumā uz Indiju, uz prinča un princeses pili un pat uz pūķa alu! Vai tad tas nav brīnišķīgi – pašam sacerēt pasaku vai pārvērsties par tās varoni?

Režisors - V. Jansons; Lomās - M.Blakunovs,  R. Gailums, M. Rožanska, N. Kotona, M. Korsiets, E.Viļumovs, M. Boka.

Izrādes:  
20. decembrī 10.00
21. decembrī 12.00 un 15.00
22. decembrī 12.00 un 15.00
29.decembrī 15.00

 

Bet izrāde „Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs Ziemassvētku noskaņās”(izrāde latviešu valodā ) pie skatītājiem dosies 20. decembrī 18:30. 

Caur dziesmām, jokiem un asprātīgām epizodēm izrādes galvenā ideja  ir likt aizdomāties par ģimenes vērtībām. Izrādes devīze - ir labi būt kopā, ir labi būt mājās.

Režisors  - Māris Korsiets;  Lomās - Kristīne Veinšteina, Inese Ivulāne – Mežale, Egils Viļumovs, Māris Korsiets, Ritvars Gailums


Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetāwww.bilesuparadize.lv

Vairāk informācijas- www.daugavpilsteatris.lv