Šobrīd Daugavpilī

Latvijas Tautas frontei – 25 Kultūras ziņas

194
Latvijas Tautas frontei – 25

8. – 9. oktobrī apritēs 25 gadi, kopš dibināta Latvijas Tautas fronte (LTF). Tas bija emociju un spriedzes piesātināts latviešu tautas Atmodas laiks. Latvijas Tautas fronte kļuva par vienreizēju un neatkārtojamu tautas vienotības un izlēmības apliecinājumu, jo tā bija organizācija, kurai tauta ticēja, ar kuru tauta gāja, ap kuru tauta apvienojās vienam mērķim – cīņai par Latvijas valsts brīvību un neatkarību.

2013. gada 8. oktobrī plkst. 14.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina Latvijas Tautas frontes dalībniekus un atbalstītājus uz LTF 25 gadu jubilejai veltītās izstādes “Man pieder tēvu zeme” atklāšanu un videofilmas „Daugavpils. Atmodas laiks” prezentāciju.  Kopīgi atšķirsim vēstures lappuses un atcerēsimies Atmodas laika emocijas, spilgtākos un nozīmīgākos notikumus.

Par piedalīšanos pasākumā lūdzam paziņot pa t. 65424073.

9. oktobrī plkst. 10.00 un 15.00 aicinām visus interesentus uz videofilmas „Daugavpils. Atmodas laiks” demonstrēšanu. Videofilmā iekļautas atmiņās par Atmodas laiku, kurās dalījās  J. Rasnačs, J. Žugovs, F. Morozovs, J. Strods, R. Kudiņš, J. Pudāns.  Filmas operators – Guntis Kaminskis.

Izstāde “Man pieder tēvu zeme” skatāma muzejā līdz 30. decembrim, no 2014. gada tā tiks piedāvāta eksponēšanai mācību iestādēs.  Izstādē aplūkojami dokumenti, fotogrāfijas, dažādi izdevumi – aicinājumi, informatīvie biļeteni, laikraksti, plakāti, kas ataino Trešās Atmodas laika notikumus Daugavpilī un to dalībniekus. Izstāde ir veidota sadarbībā ar Daugavpils zonālo valsts arhīvu, kā arī  izmantoti materiāli no LTF pilsētas un rajona nodaļu vadītāju J. Žugova un J. Stroda personīgajiem arhīviem.

Pasākumi tiek rīkots Latvijas Republikas Kultūras Ministrijas finansētā projekta „LTF 25 gadu jubilejas pasākumu organizēšana Daugavpilī” ietvaros.

Juta Vorone

DNMM komunikācijas un sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste

654 24155

juta.vorone@daugavpils.lv