Šobrīd Daugavpilī

Skolotāju dienas akcija Daugavpils teātrī Kultūras ziņas

66

Atzīmējot Skolotāju dienu Daugavpils teātris piedāvās īpašu Skolotāju dienas akciju, kad visiem pedagogiem būs iepēja iegādājoties vienu biļeti uz 3. vai 5. oktobra izrādēm otru saņemt dāvanā.

Lai vairotu pedagogu pozitīvo noskaņojumu akcijai tiks piedāvātas divas komēdijas Ivara Lūša režijā  – 3. oktobrī 18:30  komēdija krievu valodā „Biznesa klases palāta”, bet 5. oktobrī 17:00 skmieklīga izrāde latviešu valodā ar Jāni Jarānu galvenajā lomā „Ekstrasensa cīņa”

Izrādes „Biznesa klases palāta”  darbība risinās slimnīcas lepnākajā, tā sauktajā, biznesa klases palātā, kurā, pateicoties dažādu apstākļu sakritībai, tiek ievietoti divi pacienti – inteliģentais, pensionētais aktieris un augstu stāvošs ierēdnis, ar kura nonākšanu palātā, miers un klusums kļūst par aizmirstiem jēdzieniem. Neviļus rodas sajūta, ka „pati dzīve” ir pārvākusies uz slimnīcu. Pāris stundu laikā dažos kvadrātmetros risinās, brīžiem pat prātam neaptveramas lietas.

Lomās: Jurijs Losevs, Viktors Jancevičs, Irina Kešiševa, Mihails Samodahovs, Žanna Lubgāne, Karīna Sidina

Savukārt iestudējums „Ekstrasensa cīņa” stāsta par  vienkāršu ģimeni, par vīru un sievu, kuri ir pelēkās ikdienas, vispārējās neapmierinātības un sadzīves saēsti. Viņš slēpjas aiz avīžu atvērumiem un domā par iedzeršanu. Viņa mūždien uzvilkusies un ar kaut ko neapmierināta.  Liekas, ka šajā ģimenē nekas vairs nevar mainīties, bet..... Pēc kārtīgas iedzeršanas vīrs noslēpj naudu un gribēdams vairs nespēj atcerēties, kur to ir nolicis, līdz sieva emociju vadīta nolemj lūgt hipnotizētāja palīdzību, bet kurš to būtu domājis, ka šis brīnumu seanss atklās daudzus citus negaidītus jaunumus un pārsteigumus.

Lomās: Jānis Jarāns, Kristīne Veinšteina, Ritvars Gailums

 

Uz tikšanos Daugavpils teātrī!

Vairāk informācijas :  www.daugavpilsteatris.lv