Šobrīd Daugavpilī

Rotko mākslas centrs Muzeju naktī aicināja uz Sila krāsu nakti Kultūras ziņas

78
Rotko mākslas centrs Muzeju naktī aicināja uz Sila krāsu nakti

2013. gada 18. maijā no plkst. 20.00 līdz 24.00 Starptautiskās Muzeju nakts ietvaros Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs aicināja izbaudīt Sila krāsu nakts burvību. Interese bija ļoti liela. Centru apmeklēja vairāk kā 3 000 cilvēku no dažādām Latvijas pilsētām, no Lietuvas. Interesentu apskatīt centru  bija tik daudz, ka veidojās garas rindas.

Šajā naktī pārvērtības piedzīvoja  ēkas fasāde un pagalms. Muzeju nakts laikā Centra apmeklētāji varēja bez maksas apmeklēt Rotko sektora digitālo ekspozīciju (izņemot oriģinālu zāli). Tāpat 1.stāvā varēja iepazīties ar centra kolekcijas izstādi „ZELTS” un Intro zālē piedalīties krāsainā meža radīšanā. Apmeklētājus sagaidīja Daugavpils teātra aktieri meža dzīvnieku tērpos.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra 2. stāvā  Muzeju nakts dalībniekiem bija iespēja izstaigāt izveidotās takasun ielūkoties Pētera Martinsona keramikas izstādē un reģiona mākslinieku izstādē.

Centra pagalmā notika Daugavpils Universitātes studentes  Elīnas Silovas mākslinieciska instalācija - gleznu atdzīvināšana.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs ir viens no Muzeju nakts kontrolpunktiem, kurā dalībnieki varēja saņemt atzīmi par apmeklējumu.

Rotko mākslas centrā šajā naktī valdīja īpaša atmosfēra un bija daudz pārsteigumu  .

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs

Sekojiet līdzi:

www.rotkocentrs.lv

https://www.facebook.com/DaugavpilsMarkRothkoArtCentre

https://twitter.com/rotkocentre