Šobrīd Daugavpilī

Jauna mākslas grāmatu kolekcija Latgales Centrālajā bibliotēkā Kultūras ziņas

122

Realizējot projektu „Lasīšana-IT-Radīšana” Latgales Centrālā bibliotēka papildināja savu krājumu ar vērtīgu mākslas grāmatu kolekciju. Kolekcijā ir 130 grāmatas un mākslas albumi latviešu, krievu un angļu valodās, kas aptver vispusīgu informāciju par dažādiem kultūras un mākslas virzieniem - fotomākslu, arhitektūru, tēlniecību, glezniecību, dizainu un modi, kā arī par vairākiem lietišķās mākslas veidiem.

     Grāmatas par cilvēces kultūras un mākslas attīstības procesiem dažādos vēsturiskos posmos ir paredzētas kā mācībām, tā arī jebkura interesenta zināšanu loka  paplašināšanai. Tās sniedz izpratni par renesanses, baroka, impresionisma un modernisma mākslas procesiem un apkopo ziņas par ievērojamāko Eiropas valstu arhitektūras un tēlotājmākslas pieminekļiem un to autoriem. Sevišķi interesanti izdevumi ir par mūsdienu arhitektūras neparastajiem un daudzveidīgajiem risinājumiem pasaulē.

     Ir grāmatas, kas palīdzēs izpausties un realizēt radošās spējas, apgūt zīmēšanas un gleznošanas prasmes, darboties dažādās tehnikās, iepazīt zīda un stikla apgleznošanu. Mācību grāmatas "anatomija māksliniekiem" par cilvēka ķermeņa formām un proporcijām palīdzēs vizuālo problēmu risināšanā mākslas darbos studentiem, kuri apgūst glezniecību, tēlniecību vai grafiku.

    Ilustrētas rokasgrāmatas soli pa solim iemācīs uzņemt lieliskas fotogrāfijas un apstrādāt tās datorā. Tās palīdzēs piemērota digitālā fotoaparāta izvēlē un māksliniecisku efektu radīšanā attēlu datorapstrādes procesā. Grāmatās sniegti derīgi padomi par atsevišķiem fotogrāfijas žanriem, piemēram, portretu, kāzu, ceļojumu vai dzīvnieku fotografēšanu, vai fotografēšanu ekstremālajos apstākļos u.c.    

    Radošus risinājumus piedāvās grāmatas par modes vēsturi un tās virzieniem dažādos periodos, idejas mājokļa interjera veidošanā, dažādu sadzīves priekšmetu dizainu, kuri ar laiku kļuvuši par kulta priekšmetiem.

     Kolekcijā ir arī grāmatas, kas iepriecinās teātra, operas, rokmūzikas un popzvaigžņu (The Rolling Stones, Lady Gaga, Madonna, Džons Lenons, Maikls Džeksons u.c.) cienītājus.

    Grāmatu kolekcija ir ļoti plaša un bagāta, tāpēc bibliotēka turpinās iepazīstināt lasītājus ar kolekcijas interesantākajām un saturīgākajām grāmatām arī turpmāk.

     Bibliotēka aicina apskatīt un iepazīt jauno grāmatu kolekciju, kas visiem interesentiem pieejama Latgales Centrālās bibliotēkas lasītavā. Informāciju par grāmatu kolekciju meklējiet LCB elektroniskajā katalogā

      Grāmatu kolekcija ir iegādāta Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam projekta „Lasīšanas vecināšanas idejas caur informācijas tehnoloģijām un kreatīvām aktivitātēm (Zarasi-Daugavpils)” ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja:

Dzidra Stupāne

LCB vadītājas vietniece, projekta koordinatore

tālr.65476341, 26325472,

e-pasts: stupane@lcb.lv