Šobrīd Daugavpilī

Domē viesojās Starptautiskā poļu folkloras festivāla dalībnieki Kultūras ziņas

148

1.-3. maijā Daugavpilī norisinās 5. starptautiskais poļu folkloras festivāls. 2. maijā festivāla dalībniekus Daugavpils Domē uzņēma Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

“ Tādi pasākumi vieno tautas, attīsta kultūru, kas neļauj mūsu sabiedrībā iestāties garīgajai krīzei. Festivāls ir nozīmīga tradīcija, kas būvē stipru tiltu starp Poliju un Daugavpili, kur ir aktīva un liela poļu kopiena”, uzsvēra Žanna Kulakova.

Domes priekšsēdētāja pastāstīja ciemiņiem par pilsētu, pašvaldības prioritātēm.

Poļu kultūras centra vadītāja Žanna Stankeviča stāstīja par festivālu un iepazīstināja  ar festivāla viesiem. Tie ir poļu tautības jaunieši no Lietuvas un Ukrainas. Jāpiebilst, ka Daugavpilī šogad aizsākta vēl viena interesanta un nozīmīga tradīcija- festivāla ietvaros rīkot jauniešu forumu, lai pulcētu poļu jauniešus no dažādām valstīm. Stankevičas kundze izteica cerību, ka ar katru gadu foruma ģeogrāfija paplašināsies. Uz festivālu ieradušies kolektīvi no Polijas un dažādu sabiedrisko organizāciju un fondu pārstāvji. Daudzi no viņiem Daugavpilī jau ir bijuši. Viņi atzina, ka pilsēta mainās uz pozitīvo pusi, priecē tas, ka Daugavpilī redz ļoti daudz jauniešu un pilsēta ir dinamiskā attīstībā.

Ciemiņi no Polijas izteica lielu prieku par to, ka Daugavpilī tik rūpīgi glabā poļu tautas kultūru un ir pat Varšavas iela. Tikšanās noslēgumā Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pateicās Polijas valstij par lielo atbalstu Daugavpils poļu kopienai, ko pilsētā jūt un augstu novērtē.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.