Šobrīd Daugavpilī

Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī būs apskatāmas dizaina paraugu izstades Kultūras ziņas

87
Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī būs apskatāmas dizaina paraugu izstades

No 12.decembra līdz 14.decembrim Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī būs apskatāmas Radošo industriju kluba meistardarbnīcās koktēlniecības, modes dizaina un multimediju jomā tapušās dizaina paraugu izstādes, informē projekta vadītāja Inga Krekele.

Radošo industriju kluba meistardarbnīcas tika organizētas, īstenojot Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam projektu "Radošo industriju attīstība Latvijas-Lietuvas pārrobežu reģionā", un darbojās no 13.oktobra līdz 14.novembrim.

Meistardarbnīcu gaitā radīti 15 darbi - pieci koktēlniecības darbi – koka rotaļļietas, piecas multfilmas un piecu tērpu kolekcija. Rotaļļietas būs iemēģināmas, bet multfilmas skatāmas Daugavpils Marka Rotko mākslas centra bērnu rotaļu istabā, savukārt tērpi ieraugāmi centra pasākumos no 2013.gada 24.aprīļa.

Pirms tam darbi būs aplūkojami vienas dienas izstādēs Jēkabpilī, Rēzeknē un Daugavpilī. Jēkabpils vēstures muzeja telpās Rīgas ielā 216B darbi būs aplūkojami 12.decembrī no plkst.12 līdz 15, Rēzeknes Augstskolas telpās Atbrīvošanas alejā 115 - 13.decembrī no plkst.13 līdz 16, bet Daugavpils dzelzceļa stacijā Stacijas ielā 44 - 14.decembrī no plkst.11 līdz 14.

Izstāžu cikla noslēguma pasākums notiks 14.decembrī plkst.13.30Daugavpilsdzelzceļa stacijā.

Projekta gaitā Latvijas-Lietuvas pārrobežas teritorijā izveidota radošo industriju atbalsta sistēma - Daugavpils (Dinaburgas) cietoksnī, Arsenāla ēkā rekonstruētas Daugavpils Rotko mākslas centrā esošās studijas-rezidences. Savukārt rekonstruētā Utenas muzeja filiāles ēka, kalpos par bāzes vietu radošo industriju klubu darbībai.

Projekta ietvaros tiek veidots arī portāls, kas sniegs visaptverošu informāciju par radošo industriju atbalsta un attīstības iespējām. Produktu virzībai tirgū izveidota on – line pārdošanas galerija. Mājas lapā mākslinieki un mākslinieku grupas varēs veidot savus profilus, kuros lapas apmeklētāji varēs sazināties ar māksliniekiem on-line režīmā. Tiks izveidota arī sadaļa, kurā varēs ievietot bez maksas savus sludinājumus. Portālā būs arī informāciju par kultūras un mākslas pasākumiem, kuros mākslinieki reklamēs vai arī pārdos savu produkciju.

Projekta "Radošo industriju attīstība Latvijas-Lietuvas pārrobežu reģionā" mērķis ir radīt labvēlīgu vidi un izveidot atbalsta sistēmu radošās uzņēmējdarbības sākšanai un konkurētspējīgas radošās industrijas attīstībai Latvijas un Lietuvas pierobežu reģionos.

Projektu Daugavpils pilsētas dome īsteno sadarbībā ar Utenas novadpētniecības muzeju. Tā kopējās izmaksas ir 788 800 eiro (552160 latu). Radošo industriju kluba rezidenču rekonstrukcijā Daugavpilī ieguldīti 552 379 eiro (388 035 lati).

 

Kompānija “13.stāvs”