Šobrīd Daugavpilī

Izstāde „Bļodas. Apgleznotas un neapgleznotas” Kultūras ziņas

247
Izstāde „Bļodas. Apgleznotas un neapgleznotas”

No 05.12.12.- 05.01.13. Daugavpils Māla mākslas centrā skatāma izstāde „Bļodas. Apgleznotas un neapgleznotas”, kuru veidojušas Daugavpils Universitātes Mūzikas un Mākslu fakultātes Mākslas un dizaina katedras Studiju programmas „Māksla” 3. kursa studentes Kristīne Zemīte, Adelīna Ņiķitina, Daiga Vasiļjeva, Līga Riekstiņa, Olga Bojarinova, Līga Veigule, Tatjana Tkačova kopā ar savu veidošanas skolotāju  DU docenti Mairitu Folkmani un pieredzējušiem Daugavpils Māla mākslas centra keramiķiem Ilonu Šaušu, Jāni un Mariju Saikovskiem, Līgu Čibli, Eleonoru Pastari, Elvīru Sprindžuku, Unu Guru, Ligitu Pakni, Nelliju Dzalbu, Sandru Paplavsku un Ināru Grāveli.

 

Iespējams, ka bļoda ir vissenākā trauku forma, kas gadsimtu gaitā pierādījusi savu funkcionalitāti un līdz ar to arī nozīmi visās pasaules valstīs un kultūrās.

 

Bļodas formveides un dekorēšanas paņēmieni atkarīgi no tās veidotāja gaumes, prasmēm un iespējām. Un vēl bļodu var piepildīt ar saturu...

 

Gaidot Jauno gadu, domājam ar ko piepildījām šo gadu? Vai bija gana daudz citiem dots labo vārdu, domu un darbu, iejūtības un tolerances, mīlestības un iedrošinājuma?

 

„Ir neaprakstāmi savādi vērot gandrīz tās pašas zvaigznes, kas cauri laikmetiem pildījušas plašo debess jumu un nav izdzisušas vēl joprojām. Šķiet, tās vēro mūs nākam un ejam.” (Edgars Raginskis)

 

Izstādes tapšanu atbalsta Daugavpils Māla mākslas centrs.

 

Aicinot, nodoties pārdomām un izsapņot savus Jaunā gada sapņus kopā ar mums, izstādes kuratore Mairita Folkmane.