Šobrīd Daugavpilī

Ģimenes svētki, kas veltīti Nikolausam “Dāvanas Nikolausam!” Kultūras ziņas

157

08.12.12 pulkst. 14:00  Daugavpils vācu biedrība „Erfolg“ ar Vācijas vēstniecības Rīgā atbalstu organizē Nikolausa svētkus bērniem.

Sestdien 8. Decembrī  vācu biedrība ERFOLG plāno svinēt vāciešu tradicionālos svētkus par godu Nikolausa dienai, kuri tiek svinēti katru  gadu 6. Decembrī, kopa ar bērniem un viņu ģimenēm. Vācijā bērni novieto viņu apavus arpusē majas durvīm dienu pirms Nikolausa dienas. Nakts laikā Nikolaus apciemo katru bērnu un ievieto saldumus un mazas dāvaniņas bernu apavos. Nikolaus ir pazīstams par savu slepeno davanu sniegšanu Nikolausa dienā, viņš tiek uzskatīts arī par bērnu, jūrnieku, tirgoņu un studentu svēto aizstāvi.

Programma:

Dienas laika norisināsies dažādi notikumi. Mēs prezentēsim vācu tradīcijas  velāk spelēsim spēli ar bērniem un viņu vecākiem. Vēl mēs dziedāsim dziesmu Nikolausam un kopīgi gatavosim bērnu punšu. Protams svētku laikā Nikolaus nāks, lai pateiktos bērniem par viņu dāvanām un arī dāvinās dāvanas konkursu dalībniekiem.  

Sestdien 8. decembrī, pievienojaties mums Daugavpils vācu biedrībā „Erfolg“un sviniet kopā ar mums! Tiks aicināti jauni dalībnieki, ka arī ģimenes ar bērniem.

Atgādinām, ka vēl ir iespēja piedalīties paštaisīto dāvanu konkursā „Dāvanas Nikolausam!”. Konkursa dalībnieku apbalvošana notiks  08.12.12 pasākuma laikā. Jūs varat reģistrēties līdz 7. Decembrim paņemot līdz paštaisītu davanu Nikolausam ar saviem kontatdatiem.

Apbalvošana: Svinību beigās paštaisītās dāvanas tiks sadalītas dazādās kategorijās un Jums būs iespēja saņemt lieliskas dāvanas!

Laiks: Svinības norisināsies Daugavpils vācu biedrībā “Erfolg”. Tās sāksies 14:00 un beigsies aptuveni  17:00.

Daugavpils vācu biedrība  „ERFOLG“

Cietokšņa iela 44, Daugavpils

Tel.: 65420019, 20371892,

e-mail: erfolg@inbox.lv

www.erfolg.lv