Šobrīd Daugavpilī

JAUKTĀ KORA DAUGAVA 55 GADU JUBILEJAS KONCERTS "SVĒTĪ DEBESĪS ŠO ZEMI" Kultūras ziņas

401
JAUKTĀ KORA DAUGAVA 55 GADU JUBILEJAS KONCERTS

Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē 4.maijā plkst. 16.00

 

LR  Neatkarības atjaunošanas 21. gadadienā aicinām uz kora „Daugava" 55 gadu jubilejas koncertu Svētī debesīs šo zemi.

 

1956. gadā kori „Daugava" dibināja Staņislavs Broks.  Vēlāk kori vadīja Terēzija Broka, Pēteris Trulis, Harijs Kraulis, Silvija Sudņika un Edgars Znutiņš. No 1996. gada kora  mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Jevgeņijs Ustinskovs.

 

Jauktā kora „Daugava" dziesmu un mūzikas plašais repertuārs sastāv no renesanses līdz XXI gadsimta autoru skaņdarbiem. Svarīga vieta tā repertuārā ir garīgajai un tautas mūzikai, ar ko savas radošās darbības laikā koris ir priecējis skatītājus pasaules koncertzālēs un baznīcās. Augsto māksliniecisko sniegumu apliecina starptautiskajos festivālos un konkursos iegūtās balvas un atzinības.

 

Svētku koncertā piedalīsies: jauktais koris „Daugava" (diriģents J.Ustinskovs), Daugavpils kamerorķestris (diriģents A.Broks), profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava" (diriģents A.Grīnberts), akordeonistu orķestris (vadītāja T.Saratova), 13.vidusskolas koris  „Nojauta" (vadītāja L.Bogatirjova), Daugavpils Valsts ģimnāzijas koris (vadītāja A.Zarāne) un solisti: Jeļena Borele, Sergejs Pimenovs, Alisa Ciburevkina, Vera Taļerko.

 

Svētku koncerta Goda viesis - Latviešu Vispārējo dziesmu svētku Goda virsdiriģente Terēzija BROKA.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs USTINSKOVS

 

Ieeja bezmaksas.

 

Koncertu rīko: Daugavpils Latviešu kultūras centrs un Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde.