Šobrīd Daugavpilī

Daugavpilī notiks Vizmas Belševicas dzejas iestudējumu skate 9.-12.klašu skolēniem Kultūras ziņas

320
Daugavpilī notiks Vizmas Belševicas dzejas iestudējumu skate 9.-12.klašu skolēniem

29.aprīlī plkst.15.00 Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja aktu zālē, notiks Vizmas Belševicas dzejas iestudējumu skate, šogad to gatavo pilsētas mācību iestāžu 9.-12.klašu skolēni.

            Katru gadu Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Valodu centrs sadarbībā ar Daugavpils teātri organizē teatralizētu pasākumu par godu kādam ievērojamam Latvijas autoram.  Šogad skate notiks jau 8 reizi un šoreiz ir veltīta latviešu izcilās dzejnieces Vizmas Belševicas 80.dzimšanas dienai. Skates mērķis un uzdevumi ir popularizēt skolās dzīvā vārda un teātra mākslu, veidot aktīvu saikni starp izglītības iestādēm un teātri.  

Velsas Prinča Daugavpils valodu centrs ir Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes struktūrvienība, kas sniedz ar valodām saistītus izglītības un informatīvos pakalpojumus visiem interesentiem. Viens no centra darbības uzdevumiem ir organizēt izglītojošus pasākumus pilsētas skolēniem un pedagogiem valodu jautājumos. Taču pastiprināta uzmanība tiek veltīta latviešu valodas attīstībai un apguvei pilsētā, kā arī valodas apguves motivācijas veidošanai.

             

 

 

 

Sagatavoja:

Daugavpils pilsētas IP Valodu centra vadītāja

Ilona Bohāne

65432102