Šobrīd Daugavpilī

„Baltkrievu-latviešu, latviešu-baltkrievu vārdnīcas” prezentācijas pasākums Kultūras ziņas

273
„Baltkrievu-latviešu, latviešu-baltkrievu vārdnīcas” prezentācijas pasākums

27.aprīlī plkst.15.00 Latgales Centrālās bibliotēkas lasītavā notiks „Baltkrievu-latviešu, latviešu-baltkrievu vārdnīcas" prezentācijas pasākums.

Pasākumā piedalīsies Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsulāta Daugavpilī ģenerālais konsuls Viktors Geisiks, Latvijas Baltkrievu savienības priekšsēdētāja Valentīna Piskunova, Daugavpils domes pārstāvji un citi interesenti.

   Vārdnīca izdota pēc Latvijas Baltkrievu savienības iniciatīvas, kura šo projektu realizēja pateicoties Baltkrievijas Republikas Ārkārtējam  un Pilnvarotam vēstniekam Latvijas Republikā Aleksandram Gerasimenko un Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departamenta, SIA „Iļģuciems" un Liepājas Metalurgs finansiālam atbalstam.

Tajā iekļauti aptuveni 40 tūkstoši pamatvārdu, kas atspoguļo mūsdienu latviešu un baltkrievu literārās valodas tradicionālo, sabiedriski politisko, populārzinātnisko leksiku, nedaudz- zinātniski tehnisko terminoloģiju. Vārdnīca pieder pie tā saucamā autora vārdnīcu tipa. Tā atšķiras no parastām divvalodu tulkošanas vārdnīcām ar autoru specifisku pieeju, piemēram leksikas atlasei.

 

 

Aicinām visus interesentus uz vārdnīcas prezentāciju!

 

 

 

Latgales Centrālā bibliotēka

Latvijas Baltkrievu savienība