Šobrīd Daugavpilī

Fotoseminārs jauniešiem Daugavpils vācu biedrībā «ERFOLG" Kultūras ziņas

289

2011. gad a 12. un 13. martā Daugavpils vācu biedrībā «ERFOLG» projektā „Jauno pētnieku radošā darbnīca" ietvaros tika organizēts fotoseminārs jauniešiem „Arhitektūras fotografēšana". Pasākums notika ar Valsts Kulturkapitāla Fonda un Latgales Reģiona Attīstības Aģentūras atbalstu. 

Fotosemināra mērķis - Baltījas vāciešu vēstures un kultūras saglabāšana Latgalē, to integrācija tūrisma aktivitātēs, to nodošana nākamajām paaudzēm un intereses piesaistīšana fotomākslai.

 

Nodarbības notika pieredzējušās fotogrāfes Tatjanas Šutovas vadībā, kura ir studijas "Skatiens" vadītāj a. Pirmajā dienā dalībnieki iepazinās ar teoriju. Iegūtās zināšanas noderēja otrajā dienā, kura bija veltīta praktiskiem uzdevumiem. Fotogrāfi iesācēji fotografēja dažādus arhitektūras objektus un mūsu pilsētas skaistas ainavas. Pēc tam tika veikta katra semināra dalībnieka darba individuālā analīze. Pasniedzēja konstatēja un izanalizēja kļūdas, kuras bija pieļautas darbos, ka arī  atzīmēja veiksmes un izvērtēja kopējo rezultātu.

Katrs dalībnieks saņēma sertifikātu, kas apliecināja viņa veiksmes un rezultātus.

Labākie darbi piedalīsies izstādē "Daugavpils kultūras mantojums!"

Semināra dalībnieku uzskats ir ļoti pozitīvs. Veronika Klaucāne: «Es pirmo reizi piedalījos šādā pasākumā, ļoti patika semināra organizēšana un novadīšana, bet vēlētos, lai šādas nodarbības ilgtu vairākās dienas».

Mēs ceram, ka iegūtā pieredze būs noderīga visiem, kas apmeklēja fotosemināru, un nākotnē mēs redzēsim viņu darbus profesionālo fotogrāfu izstādēs.

          

Daugavpils vācu biedrība „ERFOLG"
Adrese: Imanatas iela 3/5, Daugavpils.

Tel.: 20371892, 65420019

erfolg@inbox.lv

www.erfolg.lv