Šobrīd Daugavpilī

Vācu biedrība “ERFOLG” piedalījās starptautiskajā izstādē "Balttour 2011" Kultūras ziņas

568

No 2011. gada 11. līdz 13. februārim Rīgā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notika 18.-tā starptautiskā tūrisma izstāde - gadatirgus „Balttour 2011". Daugavpils vācu biedrības „ERFOLG" pārstāvji kopā ar Latvijas Vācu Savienību, Ventspils vācu kultūras biedrību un Liepājas vāciešu biedrību izstādē prezentēja bukletus un informatīvos materiālus par savu biedrību darbību un pakalpojumiem, kā arī grāmatas par vācu tradīcijām un kultūru Latvijā.

 "Balttour" - pati populārākā tūrisma izstāde Baltijā ar vispilnīgāko piedāvājumu klāstu ceļojumiem jaunajā sezonā, ar vislabāko atdevi profesionāļiem un īpašo, notikumiem un personīgiem iespaidiem bagāto atmosfēru, kā arī ar visdažādākām iespējām atvērto tūrismu Latvijā un visā pasaulē.

Izstādi apmeklēja atpūtnieki, ceļotāji, tūrisma industriju profesionāļi un visi, kas izstādē meklēja un atrada visdažādākos pievilcīgos piedāvājumus piedzīvojumiem un labākai atpūtai. "Nopērc te, tūlīt un tagad - saņemsi 2011. gada labāko cenu!" - ar tādu devīzi uz "Balttour 2011″ aicina izstādes dalībfirmas un organizācijas.

Šogad izstādē bija stādītas priekšā ne mazāk kā 600 tūrisma kompāniju no 20 Eiropas un Āzijas valstīm. Bija izveidotas divas tematiskās halles "Apceļo Latviju!" un "Atklāj pasauli!". „Latviešu" zālē tika piedāvāti tradicionālie mūsu reģionu ēdieni un tajā varēja nopirkt dažādu amatnieku rokdarbus. Otrajā zālē tika piedāvātas pasaules valstu prezentācijas un ceļojumu izpārdošana. Pašiem jaunākajiem ceļotājiem un viņu vecākiem bija piedāvāta īpaša izstāde.

Ķīpsalā notikusī izstāde Balttour 2011 apmeklētājus iepriecināja arī ar daždažādiem pasākumiem - iepazīšanās ar dažādu valstu pirts tradīcijām, braucienu uz iejūgtiem pūkainiem haskijiem, braukāšanu ar slidām un ragaviņām, vizināsanos uz gaisa balona un tējas dzeršanu īstajā ledus bārā ar ledus figūrām. Bet kamēr viesi apskatīja stendus, priecājās par uzstāsanos un piedalījās loterijās, semināros tika apspriestas šī gada tendences un lemti jautājumi par tūristu piesaisti.

Daugavpils vācu biedrība «ERFOLG» sagatavoja bukletus ar biedrības pakalpojumu aprakstu speciāli izstādei "Balttour 2011". Īpašu uzmanību pievērsa ģimeņu un grupu tūrisma iespējām - kopīgās tematiskās ekskursijas pa Daugavpili un tās apkārtni, pa Eiropu un Baltijas valstīm krievu, latviešu, vācu un angļu valodās: „Baltijas vāciešu mantojums Daugavpils apkārtnē"; „Baltijas vāciešu kultūras mantojums Latgalē"; „Latgales ievērojamākās vietas".

Tiek uzskatīts, ka tieši no izstādes - gadatirgus „Balttour" sākas jauna tūrisma sezona: tiek piedāvātas jauno pakalpojumu prezentācijas un tiek uzlaboti jauni lietišķie kontakti.

 

 

Daugavpils vācu biedrība „ERFOLG"
    adrese:
Imantas iela 3/5, Daugavpils.
Тel: 65420019; 20371892   
erfolg@inbox.lv
www.erfolg.lv