Šobrīd Daugavpilī

Tautas mūzikas koncerts METENS NĀK! Kultūras ziņas

623
Tautas mūzikas koncerts METENS NĀK!

Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē 2011.gada 25.februārī plkst. 18.00

2012.gada Meteņa laikā Daugavpilī notiks masku tradīciju festivāls uz kuru sabrauks dažādu žanru kolektīvi no vairākām valstīm. Ar saviem maskošanās rituāliem tie pieskandinās mūsu pilsētu un visus pārsteigs ar neparastajām izdarībām.

Savukārt, šogad - Meteņa svētkus ieskandināsim tautas mūzikas koncertā Metens nāk!, kas notiks Vienības nama koncertzālē 25.februārī plkst.18.00. Koncertā piedalīsies triju valstu mūziķi: Daugavpils Latviešu kultūras centra tautas mūzikas ansamblis Rakari Ēvalda Dauguļa vadībā, Molodečno Mākslas skolas tautas mūzikas ansamblis Harašuha Olgas Beļko vadībā (Baltkrievija) un Rokišķu Horeogrāfijas skolas tautas mūzikas kapela BUČKIS Alvida Fijalkauska vadībā (Lietuva)

Koncertzāles otrā stāva foajē būs apskatāma rēzeknietes Jevgeņijas Kiļupes Masku izstāde. Šāda izstāde nupatās kā priecēja rīdziniekus un galvaspilsētas viesus galerijā Istaba. Masku darināšanai mūsu senči izmantojuši audumu, koku, zvēru ādas, dabas veltes un citus priekšmetus, bet šīs izstādes sejas maskas Latgales meistare veidoja klasiskajā papjemaše tehnikā. Tradicionālākie tēli ir kaza, zirgs, gailis, lācis, aita, vecis un ragana. Katrs izstādes un koncerta apmeklētājs varēs tās piemērīt un nofotografēties. (Masku foto no galerijas Istaba arhīva).

Koncertu rīko Daugavpils Latviešu kultūras centrs.

Ieeja bezmaksas.

___________________________________________________________

 

Informācija: Daugavpils Latviešu kultūras centrs

http://www.daugavpilslkc.lv/, vnams@apollo.lv,  tālr.: 65426691