Šobrīd Daugavpilī

Sirsniņsvētki Latgales Centrālajā bibliotēkā Kultūras ziņas

832

Visu Mīlētāju jeb Svētā Valentīna diena ir klāt! 14.februārī cilvēki viens otram teic mīļus vārdus, dāvina ziedus, dāvaniņas, apsveikuma kartiņas un cenšas būt bezgala mīļi.

     Latgales Centrālajā bibliotēkā šajā dienā valdīs īpaša gaisotne un noformējums, jo pasaulē visskaistākie mīlas stāsti un dzeja savākta vienkopus tieši bibliotēkās. Būs iespēja iepazīties ar Valentīna dienai veltītajām izstādēm: ,,Mīlēt - tas nozīmē zināt, zināt tik daudz, tik daudz...", ,,Tā es Tevi mīlēju..", ,,Mīlestība visu maina", kur tiks atspoguļotas Valentīna dienas tradīcijas, skaistie mīlestības romāni, slavenu cilvēku sarakste, lirika u.c., varēs apskatīt arī dažas netradicionālas izstādes, tiks demonstrētas filmas.

 Lasītājus gaidīs patīkami pārsteigumi!!!

      Svētā Valentīna diena izvērtusies par mīlētāju, saderināto, laulāto un draugu apdāvināšanas dienu. Šī diena bieži aizvieto cilvēcīgo aizmirstību un izlīdzina nepateicību, kļūst par novēlota "paldies" izteikšanas dienu. Lai kā tiktu kritizētas no svešzemju tautām patapinātās svinamās dienas, tomēr jāatzīst, ka aizvien vairāk piekritēju rodas Valentīndienai, Helovīnam un vēl visādiem citādiem jampadračiem. Un kādēļ gan starp ierastajām svinamajām dienām nenosvinēt arī kādu jestrāku - ar jautrību un draiskošanos?

Kāpēc svin  Valentīndienu? Kas ir svētais Valentīns? Valentīndienas tradīcijas Latvijā un pasaulē. Valentīndienas simboli. Skaisti vārdi, dzeja un dziesmas par mīlestību.

Lai rastu atbildi uz šiem un daudziem citiem jautājumiem 14.februārī - Sirsniņdienā būsiet mīļi gaidīti Latgales Centrālajā bibliotēkā!

 

 

Informāciju sagatavoja:

LCB vadītājas vietniece:

Dz.Stupāne

Tālr. 65476341