Šobrīd Daugavpilī

Poļu kultūras centrs sirsnīgi aicina uz Leldes Šabuņinas un Kristīnes Bergmanes portretu izstādes atklāšanu! Kultūras ziņas

128
Poļu kultūras centrs sirsnīgi aicina uz Leldes Šabuņinas un Kristīnes Bergmanes portretu izstādes atklāšanu!

Ceturtdien, 7.aprīlī plkst. 16:00 Poļu kultūras centrs (Varšavas ielā 30) aicina Daugavpils iedzīvotājus uz Leldes Šabuņinas un Kristīnes Bergmanes izstādes “Es esmu” atklāšanu.

Lelde Šabunina absolvējusi Daugavpils mākslas vidusskolu “Saules skolu”, kur ieguva tekstilmākslinieka diplomu, kā arī pabeidza Baltijas Starptautisko akadēmiju programmā “Vides dizains”. Kristīne Bergmane pabeidza Ogres valsts tehnikumu, ir  radošās apvienības "Gaismas istaba" dalībniece. Viņa zīmē dažādās tehnikās, bet dod priekšroku eļļai un grafikai.

“Es esmu” - šajos vārdos ir ieguldīts ļoti daudz. Tie burtiski vibrē atmosfērā, spēka un enerģijas pilni. Katrs cilvēks, nākot šajā pasaulē, ar kliedzienu apstiprina – “Es esmu!!!” Cik svarīgi ir būt šeit un tagad, jo bieži cilvēce aizraujas ar pagātnes kļūdām, aizvainojumiem, vai arī lidinās pa nākotnes plāniem - kāds es būšu laimīgs, kad sasniegšu to un to. Bet atrasties šeit un tagad, apzināti   apliecināt, ka “es esmu”, tam vienkārši nav laika. Izstādes “Es esmu” mērķis ir klusi uzrunāt skatītāju caur katru portretu, katru skatienu: " Izbaudi šo mirkli būt šeit! Ko tu jūti?”

Katrā darbā ir ielikta dvēsele.Sižetu varoņi ir konkrēti cilvēki ar savu likteni, unikālo dzīvesstāstu. Viņu sejas izstaro gudrību, dzīvesziņu, sapratni un emocijas. Gleznas vedina uz dialogu, kas mūsdienu sabiedrībai ir sevišķi nepieciešams un svarīgs.

Portretu izstāde būs skatāma Poļu kultūras centrā līdz 2. maijam.