Šobrīd Daugavpilī

Vācu kultūras pavasaris muzejā: plakātu izstāde „Jaunatne Vācijā” Kultūras ziņas

113

2016.gada 30.martā plkst.15.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā Vācu kultūras pavasara ietvaros sadarbībā ar Gētes institūtu tiek atvērta plakātu izstāde “Jaunatne Vācijā”.

Par jauniešiem ir rakstīts ļoti daudz, un lielākoties to dara pieaugušie. Šajā projektā vārds tika dots pašiem jauniešiem. Berlīnes skolas skolēni uzņēmās izveidot 12 tematiskus plakātus 2013. gada izstādei „Jaunatne Vācijā”. Pēc sagatavošanas procesa pie darba ķērās desmit Heinsa Bergrūena ģimnāzijas jauniešu. Viss sākās ar „prāta vētru” un diskusijām par plakātu saturu: ko nozīmē šī tēma? Kas tai ir un nav piederīgs? Drīzumā izdevās izveidot pirmos projekta paraugus, skices, veiktas korekcijas, tika cītīgi strādāts pie kolāžām, bija jāraksta un jāuzlabo virsraksti, nosaukumi, apraksti. Grafiskās dizaina aģentūras speciālisti atbalstīja jauniešus visa projekta izstrādē. Rezultātā tika izveidoti 12 plakāti ar individuālām kolāžām, kas būs skatāmi muzejā līdz 2016.gada 25.martam.

Visiem interesentiem un jo īpaši skolēniem, kas apmeklēs izstādi „Jaunatne Vācijā”, izstādes veidotāji novēl to izbaudīt un cer, ka tā kalpos par jaunu ideju ģeneratoru turpmākajām vācu valodas mācību stundām.

 

Izstādi atbalsta Vācijas Ārlietu ministrija.