Šobrīd Daugavpilī

"Nauda". 4.starptautiskā Latgales grafikas simpozija izstāde Kultūras ziņas

103

Starptautiskais Latgales grafikas simpozijs kā Daugavpils Marka Rotko mākslas centra un biedrības Mākslu pedagogu apvienības sadarbības projekts ir starptautiskās komunikācijas platforma grafikas mākslas nozarē strādājošiem profesionāliem no visas pasaules, jau ceturto reizi oktobrī tiekoties Daugavpilī.

Izcilais Latvijas grafiķis Rihards Zariņš, LR vērtspapīru, naudaszīmju un monētu metu autors, gandrīz pirms 130 gadiem noslēdzot mācības Grīvas vācu skolā, otrpus Daugavai, droši vien vēl neapzinājās, ka viņš ar savu pašaizliedzīgo darbību nesīs savā biogrāfijā līdzi šī brīža Daugavpils vārdu un rosinās starptautisku mākslinieku komandu pievērsties šai tēmai, radot melnbaltus un krāsainus estampus.

Simpozija izstādes vēstījums ir stāsts par naudas un tās vērtību transformācijām laikā un telpā, kā arī grafiķu klātbūtni to tapšanā.

Naudas tēmu savos darbos rāda 11 grafiķi: Anne Louise Blicher, Ann Kerstina Nielsen (Dānija); Nikumbh Prasad (Indija); Alberto Balletti (Itālija); Ieva Caruka, Dārta Hofmane, Jānis Murovskis, Rūdolfs Matīss Trops, Oksana Vronska (Latvija); Žaneta Jasaitytė (Lietuva) un Senso (Šveice).

Izstāde skatāma DMRMC no 2015. gada 15. oktobra līdz 15. novembrim.