Šobrīd Daugavpilī

Latgales brīvo mākslinieku darbu izstāde (VIDEO) Kultūras ziņas

120

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tika atklāta Latgales brīvo mākslinieku asociācijas darbu izstāde.

Apbrīnas vērts ir mākslinieku talants un enerģija, kas mīt viņu sirdīs. Kopš 2003.gada tika iedvesmotas vairākas izstādes Latvijā un ārpus tās robežām.

Asociācijas dalībnieki ir gan jomas profesionāļi, piemēram, Jānis Daukšts un Anastasija Sazankova, gan arī tie, kam māksla ir hobijs. Neskatoties uz to, arī viņu darbi ir augstu vērtēti un raisa izstāžu apmeklētāju interesi.

Katram māksliniekam ir savs stāsts. Piemēram, Leonards Plokšsts jau 16 gadus dzīvo pansionātā. 40 gadu vecumā viņš zaudēja ģimeni, darbu un mājas, saskarās arī ar veselības problēmām. Šajā smagajā dzīves posmā viņš arī sāka veidot savus neparastos mākslas darbus - ikonas no izkausētās plastmasas.

Izstādē ir apskatāmi darbi arī no ikdienas materiāliem, piemēram, zeķubiksēm. Talantīgs cilvēks spēj jebko pārvērst mākslas darbā.

Ir jāatzīmē, ka mākslinieku asociācija organizē ne tikai izstādes. Pēc nodarbībām ar bērniem pirmsskolas iestādēs un sociālajā mājā tika izdota grāmata “Pilsēta bērnu acīm”. Grāmatas un bukletu ar mākslinieku darbiem finansiāli atbalstīja arī pilsētas pašvaldība.

Izstādi varēs apskatīt līdz 6.septembrim.