Šobrīd Daugavpilī

8.jūlijā finālkonkursā tika noskaidroti labākie Latvijas kori Kultūras ziņas

209
8.jūlijā finālkonkursā tika noskaidroti labākie Latvijas kori

Šajos svētkos koru mūziku pārstāv Daugavpils 10 kori, bet seši no viņiem piedalījās koru karos un ļoti veiksmīgi. Visi ir ieguvuši Zelta diplomus ar augstu punktu skaitu.

- Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja koris ieguva 91 punktu un tā ir II vieta savā apakšgrupā (diriģente Irina Hmeļevska)

- Daugavpils 13.vidusskolas jauktais koris „ Nojauta” ieguva 90.28 punktus un tā ir II vieta savā apakšgrupā (diriģenti Jevģēnijs Ustinskovs un Larisa Bogatirjova)

- Daugavpils 13.vidusskolas zēnu koris ieguva 86.67 punktus, tā ir trešā vieta apakšgrupā  (diriģente Larisa Bogatirjova)

- Daugavpils 3.vidusskolas koris ieguva 87 punktus (diriģente Maruta Veļičko)

- Daugavpils 13.vidusskolas 6.-9.klašu koris ieguva 90.33 punktus (diriģente Zoja Semčuka)

- Daugavpils Valsts ģimnāzijas jauktais koris „Dveiņuva” ieguva 89,47 punktus (diriģente Anita Zarāne)

Korus vērtēja profesionāla žūrija.

„Ieguldīts teicams, profesionāli prasmīgs un rūpīgs darbs. Pateicoties dziesmu tehnisko grūtību pārvarēšanai, daudzos gadījumos mēs piedzīvojam patiesu muzicēšanu” tā stāsta zēnu koru  žūrijas priekšsēdētājs Jānis Erenštreits.

Arī mēs no visas sirds priecājamies par mūsu koru dziedātāju sasniegumu. Paldies bērniem un viņu skolotajiem.

Pašā vakarā 11. Novembra krastmalā notika Svētku atklāšana. Muzikāli horeogrāfisks uzvedums, kur, kopā dziedot, dejojot un veidojot noteiktu kustību rituālu, dalībnieki iedzīvināja svētku simbolu un atribūtiku.

 

Daugavpils pilsētas svētku koordinatore Aina Jansone