Šobrīd Daugavpilī

I Starptautiskais ielu teātru un klaunādes festivāls

Pēdējo reizi informācija atjaunota 29.07.2021, 10:00

I Starptautiskais ielu teātru un klaunādes festivāls

2019.gada 17. augustā Daugavpilī pirmo reizi notika Starptautiskais ielu teātra un klaunādes festivāls – veltījums mūsu novadniekam, slavenajam klaunam KOKO, Nikolajam Poļakovam (1894 – 1974).

FESTIVĀLA PROGRAMMA

Nikolajs Poļakovs dzimis 1894.gadā 5.oktobrī Daugavpilī vietējā teātra kalpotāju ģimenē. Nikolajs jau bērnībā iepazina mākslinieku un aktieru dzīvi. Jau bērnībā viņš pilsētas pagalmos leijerkastes pavadībā dziedāja krievu romances. Vēlāk braukājot pa Krievijas provinces pilsētiņām, uzstājoties un izklaidējot publiku, Nikolajs atklāja sevī cirka mākslinieka talantu.
1929.gadā, būdams jau pieredzējis cirka mākslinieks un ģimenes cilvēks, N.Poļakovs emigrēja uz Lielbritāniju, kas kļuva par viņa otro dzimteni.

Koko guva lielus panākumus, bet īpaši viņu bija iemīlējuši bērni. Šarmantais klauns Koko – blēņdaris un viltnieks, bija viņu mīlulis. Nikolajs Poļakovs ar savu radīto tēlu Koko kļuva par nezūdošu pasaules cirka leģendu.

Par nopelniem Anglijas labā N.Poļakovs tika apbalvots ar Slavas medaļu, kuru saņēma no Lielbritānijas karalienes rokām.

Nikolajs Poļakovs nomira 1974. gada 25.septembrī un apbedīts Northempšīras grāfistē Anglijā.

 Festivālu rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūru.