Poļu kultūras centrā var apskatīt Olgas Ostrovskas 3D gleznu izstādi "Mana sapņu pilsēta" Culture news

428
Poļu kultūras centrā var apskatīt Olgas Ostrovskas 3D gleznu izstādi

17. martā Daugavpils Poļu kultūras centrā notikusi Olgas Ostrovskas 3D gleznu izstādes "Mana sapņu pilsēta" atklāšana. Ekspozīciju veido 18 rokdarbnieces darbi. Tās ir visdažādākās mājiņas: divstāvu, vienstāvu, mājas ar balkoniem un lodžijām, ar erkeriem un torņiem, māja laivā un citi interesanti darbi .Šajā dienā Poļu nama galerija pārvērtās par mazo pilsētiņu.
Olga Ostrovska dzimusi Daugavpilī, pabeidza 4. vidusskolu, bet vēlāk ieguva profesiju darbam ķīmiskajā rūpnīcā Daugavpils profesionālajā tehnikumā. Aizraušanās ar 3D darbiem radās pavisam nejauši. Kādu dienu dzelzceļa stacijā Olga ieraudzīja pilsētas maketu. Neskatoties uz samērā nelielu izmēru tas izskatījās kā īsta pilsēta. Kopš tā laika Olga sāka interesēties par trīs dimensiju (3D) modeļiem un gleznām, kurus veido ārzemju meistari. Viņa pamēģināja atkārtot vienu no darbiem, kas viņai patika visvairāk. Tas Olgai lieliski izdevās un viņa sāka radīt savus personiskos darbus.

Darbi bija ļoti dažādi pēc tematikas, bet tos vienmēr vienoja to praktiskā funkcija. Olgas darbus varēja izmantot tējas vai atslēgu glabāšanai, dekorēt ar tiem virtuvi vai guļamistabu. Savus 3D darbus Olga vienmēr dāvinājusi draugiem un radiem.
Māksliniece savu darbu radīšanai izmanto parasto kartonu, papīra dvieļus, iepakojuma materiālus, špakteli kokam, līmi utt. Jaunas idejas radās pastaigu laikā pa dažādu pilsētu ielām, apskatot mājas un to arhitektūru. "Es sapņoju par savu īstu māju, bet pagaidām būvēju to no kartona..." – saka Olga.

Olgas Ostrovskas izstāde "Mana sapņu pilsēta" Poļu kultūras centrā būs apskatāma līdz 7. aprīlim. Izstādi var apmeklēt tikai vakcinēti un/vai Covid-19 pārslimojuši apmeklētāji, uzrādot derīgu EU Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.